Infoavond Griekse antifascistische patrouilles succes

Vorige week organiseerde het Anarchistisch Kollektief Utrecht een informatieavond over het fascisme in Griekenland en de rest van Europa. Er was op de avond vooral aandacht voor de problemen op dit gebied en er werd besproken wat er kan worden gedaan om de problemen op te lossen.

Er kwamen veel mensen op de informatieavond af en het AK Utrecht spreekt dan ook van een geslaagde avond. Die mening deelden de mensen die op de avond afkwamen, zij lieten in een enquête bij de uitgang weten tevreden te zijn met de organisatie en inhoud van de avond.

Migranten hebben steeds meer problemen in Griekenland en ook de politie lijkt niet van plan om het geweld in het land te stoppen. De opmars van extreem rechts lijkt bovendien voorlopig nog niet te stoppen, voornamelijk doordat de economie de komende tijd alleen maar slechter zal worden.

De antifascistische partij in Griekenland probeert de verspreiding van extreem rechtse ideeën een halt toe te roepen, maar ze worden tegengewerkt door fascisten en politie. Op de informatieavond was een lid van de Griekse antifa aanwezig om de informatie te delen uit eerste hand.

Laat wat van je horen

*